Author Topic: Arı Ekmeği  (Read 1372 times)

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2279
    • View Profile
Arı Ekmeği
« on: February 10, 2018, 03:34:31 PM »
Arı Ekmeği

Arı ekmeği temel olarak; polen, bal ve arıların tükürük bezi salgılarından meydana gelir. Arılar tüm bileşenleri petek gözlerinde toplar ve bu karışımı balmumu ve bal ile kapatarak sağlamlaştırırlar. Bu toplanan ve korunan polenler petek gözünde arının enzimleri sayesinde laktik asit fermantasyonuna uğrar. Fermente polenler yeni bir ürüne dönüşür ve bu ürüne "Arı ekmeği" denir.

Arı ekmeği, polenden daha yüksek miktarda besin içeriğine ve zengin bir kimyasal kompozisyona sahiptir. Sindirilebilirliği polene kıyasla daha yüksektir. Arı ekmeği oldukça fazla miktarda peptit ve serbest aminoasit içerir. Tüm temel aminoasitleri bileşiminde barındırdığından, hayvansal proteinleri içeren pek çok değerli gıdadan daha iyi bir bileşime sahiptir. Arı ekmeğinin bileşiminin biyokimyasal açıdan polenle benzer olduğu bilimsel kaynaklarda yer almaktadır. Fakat, arı ekmeğinin içerisinde yer alan enzimler ve polen kılıfının olmayışı sebebiyle polenden farklılıklar göstermektedir ve bu yönüyle insan vücudunda daha kolay sindirilmektedir.

Arı ekmeğinin yaklaşık yüzde 30 oranında protein içerdiği, taze polende bulunmayan ‘K vitamini’ açısından zengin olduğu, aynı zamanda yüksek miktarda B vitamini içerdiği bilimsel çalışmalarla kanıtlanmıştır. Arı ekmeğinin bileşiminde, yüksek miktarda bulunan, karbonhidratlar, yağlar, mineraller ve yüksek orandaki serbest aminoasitler nedeniyle, polenle karşılaştırıldığında biyolojik aktivitesi çok daha yüksek ve daha kolay sindirilebilir özelliktedir.

Arı ekmeği bala göre daha pahalıdır. Bunun en büyük nedeni ise arı ekmeğinin zor yapılmasıdır.

BEE’O Arı Ekmeği, uzman bir ekip tarafından uygun alt yapı,  bilgi ve teknik donanım ile paketleniyor, içeriğindeki zengin vitamin, mineral ve aminoasit bileşenleri kaybetmeden en saf haliyle kovandan sofralarınıza uzanıyor!

www.beeo.com.tr