Author Topic: Kimler Kalfalık Belgesi Alabilir?  (Read 915 times)

admin

• Administrator
  • Hero Member
    • View Profile
Kimler Kalfalık Belgesi Alabilir?
« on: February 02, 2020, 01:58:23 PM »
Kimler Kalfalık Belgesi Alabilir?

Ustalık Belgesini bir işte uğraşan ve bu işte ustalaşan herkes alabilir. Ustalık belgesi almak için mutlaka mesleki eğitim veren bir kuruma başvuru yapmalısınız. Uzmanı olduğunuz meslekle ilgili mesleki eğitim kurslarına katılmalısınız. Eğitim kursları sonunda yapılan yeterlilik sınavında yeterli puanı aldıktan sonra ustalık belgesini alabilirsiniz. Ustalık belgesi almak için teorik ve uygulama sınavlarına girmelisiniz. Teorik sınavın % 60 ile uygulama sınavının % 40ı alınarak başarı puanı hesaplanır. Başarı puanı 50nin altında olanlar başarısız kabul edilir. Bu durumda kişi yeniden eğitime alınır. 50 puan üzeri alanlar başarılı kabul edilip ustalık belgesi verilir.

Kalfalık Belgesi de tıpkı ustalık belgesi gibi mesleki eğitim gerektirir. Alınan eğitim sonunda ustalık gibi sınava girmelisiniz. Sınav sonucunda başarılı olanlara kalfalık belgesi verilir. Kalfa olduktan sonra isterseniz ustalık belgesi için sınava girebilirsiniz. Kalfa olmadan usta olmanız söz konusu değildir. Ustalık ve kalfalık belgesi kendi iş yerinizi açmak istediğinizde iş yeri açma şartlarından birisi olarak karşınıza çıkar. Bu yüzden hangi mesleği yaparsanız yapın iş yerinizi açmak istiyorsanız mutlaka ustalık ya da kalfalık belgeniz olmalıdır. Kalfalık ve ustalık belgesi mesleki eğitim veren kurumlar tarafından verilir. Mesleki eğitim veren kurumlar milli eğitim bakanlığına bağlıdır. Kalfalık ve ustalık belgesi sınavları milli eğitim bakanlığı tarafından yapılır. Sınavda başarılı olanlara belgeleri verilir.

Kaynakçı Sertifikası ise kaynak işinde usta olanlara verilen belgedir. Kaynak işi yapıyorsanız mutlaka kaynakçı sertifikanızın olması gerekir. Bugün birçok iş yeri kaynakçı alırken sertifikalı kişileri tercih etmektedir. İşe girişinizi kolaylaştıran ve işverene sizin adınıza referans olan kaynakçı sertifikasını Akademi Türk eğitim merkezinden alabilirsiniz. Eğitim merkezine  Akademiturk.com.tr internet adresinden erişim sağlayabilirsiniz.  Akademi Türk eğitim merkezi uzman eğitim kadrosu ile uzun yıllar meslek erbebı kişilerin ihtiyaç duyduğu ustalık ve kalfalık belgesini veren bir kurumdur. Milli eğitim bakanlığı ile ortak olarak çalışan eğitim kurumu mesleki eğitim vererek eğitim sonunda başarı gösterenlere ustalık kalfalık gibi yeterlilik belgesi vermektedir.