Author Topic: Botoks  (Read 1076 times)

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2123
    • View Profile
Botoks
« on: January 31, 2018, 02:01:23 PM »
BOTOKS

Cilt, zamana yenik düşer. Yaşın ilerlemesiyle birlikte özellikle yüz bölgesinde kırışma ve sarkmaların meydana gelmesi ise kaçınılmazdır. Genetik faktörler, sigara kullanımı, güneş ışınlarına maruz kalma, beslenme ve yaşam şekli gibi çeşitli unsurlara bağlı olarak ciltteki kırışma ve sarkma erken yaşlarda da görülebilir. Her ne kadar cilt, zamana karşı direnç göstermese de, ilerleyen teknoloji sayesinde daha genç görünmek de mümkün.

Colustridium botulinium ismini taşıyan bir bakteriden özel yöntemlerle elde edilen bir toksin olan botoks, uygulandığı yerde sinir-kas kavşaklarında sinir iletimini bozmaktadır. Fakat botoks etkisi olarak adlandırılan bu etki geçici olmakla beraber ağrı duymayı, dokunma hissini ve sıcak ya da soğuk hissini önlememektedir.

Farklı cilt tiplerine uygulanabilen botoks sayesinde kırışıklık görünümünü azaltmak, ince kırışıklıkları yok etmek ve ciltte belirli bir düzeyde yukarı çekme işlemini sağlamak artık çok kolay. Yaygın bir şekilde uygulanan ve sonuçları ile memnuniyet yaratan bu teknik, son yıllarda çok daha geniş kapsamlı bir uygulama alanına kavuştu.

Yaşa bağlı olarak ortaya çıkan kırışık cilt görünümünün giderilmesi, botoksun en yaygın uygulama alanıdır. Aynı zamanda yüzde yerleşmiş bir ifadenin ortadan kaldırılması için de tercih edilebilir. Örneğin çatık kaş görünümü sinirli bir yüz ifadesini doğurur. Zamanla iki kaş arasında oluşan çizginin yok edilmesi ya da görünümünün hafifletilmesi de mümkün olabilmektedir. Alın çizgileri, boyun bölgesinde oluşan çizgi görünümü ya da kaz ayağı görünümünün ortadan kalkması için de bu uygulamadan faydalanılabilir.

Son dönemde botoks yaptıranlar arasına hafif kaş düşüklüğü görünümünden şikayet edenler de eklendi. Çünkü uygulama düşük kaş görünümünü de hafifletebiliyor. Sadece estetik amaçlı olarak kullanılmayan botoks, çene kilitlenmesi, diş gıcırdatma aşırı terleme gibi sorunların ortadan kaldırılması noktasında da son derece başarılı bir yöntemdir.

Botoks uygulaması, toksinin cilt altına enjekte edilmesi şeklinde gerçekleştirilir. Uygulamada son derece ince uçlu olan insülin enjektörü kullanılır. Enjeksiyon sırasında ciddi bir ağrı ya da sızı yaşanmaz. Sadece sinek ısırığı düzeyinde gayet hafif bir acı hissedildiğinden botoks uygulaması öncesinde anesteziye gerek duyulmamaktadır. Uygulamanın süresi yaklaşık olarak 10 dakikadır. İşlem sona erdiğinde kişi günlük hayatına kaldığı yerden devam edebilmektedir.

Botoks uygulamasının uzman ellerde yapılması gerekmektedir. Çünkü işlem yapan hekimin yüz anatomisini ve kasların çalışma yönünü çok iyi bilmesi gerekmektedir.

Ankara’da botoks uygulamasının yapıldığı güvenilir merkezlerin başında Dr. Özgür Koldaş Tunalı Polikliniği gelmektedir. Botoks konusunda merak ettiklerinizle ilgili detaylı bilgi alabileceğiniz ve gönül rahatlığıyla uygulamayı yaptırabileceğiniz bir polikliniktir.

Detaylı bilgi için www.ozgurkoldas.com.tr internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.