Author Topic: Ercan Keskin’den 25 konağa 80 milyon Euro'luk makyaj  (Read 948 times)

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2123
    • View Profile
Ercan Keskin’den 25 konağa 80 milyon Euro'luk makyaj
« on: November 24, 2018, 06:56:42 PM »
Ercan Keskin’den 25 konağa 80 milyon Euro'luk makyaj



Sultanahmet'e turist dolacak

İşadamı Recep Ercan Keskin, istanbul'un turizm cenneti Sultanahmet'te 25 konağı 80 milyon Euro yatırımla yeniden restore etmek için harıl harıl çalışıyor. İlk etapta Amerika Kıtası'ndan 1 milyon turisti Sultanahmet'e getirmeyi planlayan Keskin, 1000 kişiye de istihdam sağlayacak.

Gayrimenkul, akaryakıt ve emlak gibi pek çok alanda faaliyet gösteren Keskin Holding, Sultanahmet'in göz bebeği Ayasofya ve Topkapı Sarayı arasından başlayarak Gülhane Parkı kapısına uzanan sokağı turizme açmak için çalışmalarını sıklaştırdı. 200 milyar dolarlık hacme sahip ABD'li 2 turizm deviyle anlaşmaya vardıklarını belirten Keskin Holding Yönetim Kurulu Başkanı R. Ercan Keskin, "25 konağın 10 ila 49 yıl arasında işletmesini üstlendik. 25 konağı 80 milyon Euro yatırımla yeniden restore etmek için çalışmalarımız son sürat devam ediyor. Restorasyonu devam eden tarihi yapılar arasında Hagia Sophia Mansions, Tayyare Apartmanı, İshak Paşa Konağı, Yeşil Ev ve Sarnıç Restoran gibi pek çok önemli mekanlar bulunuyor" diye konuştu.


İŞSİZLERE İŞ KAPISI OLACAK

Keskin Holding Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ercan Keskin, Sarnıç Restoran'ın bulunduğu yer altındaki tarihi Roma tünellerinin Dan Brown'ın romanlarına konu olduğunu hatırlatarak "Brown'u da Sultanahmet'e davet edeceğiz. Tanıtımda önemli rol oynayacaktır" dedi. Recep Ercan Keskin, özellikle Amerika, Kanada ve Çin gibi büyük pazarlara yatırımlar yaptıklarını ekleyerek, "Başta ABD, Kanada, Brezilya ve Arjantin olmak üzere Amerika Kıtası'ndan 1 milyon turisti getirmeyi hedefliyoruz. Bu sayı zaman içinde 5 milyona ulaşır. Bu turistlere ilk başta 1000 ardından da 5000 çalışan hizmet edecek. Yani işsizlere iş kapısı açılacak" dedi.


CAZİBE MERKEZİ OLACAK

"Bacasız sanayi denen turizmimizi canlandırmak istiyoruz" diyen Keskin Holding Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ercan Keskin "Turizm hizmet sektörü, iyi hizmet vermezseniz cazibe merkezi olamazsınız. Sultanahmeti cazibe merkezi haline getireceğiz. Ayasofya Müzesi, Sultanahmet Camii'nin yanı sıra daha hala içi keşfedilmeyen birçok tarihi yapı mevcut. Paris Mona Lisa tablosu için bu kadar turist getirmeyi nasıl becerdiyse biz de elimizdeki tarihi mekanları doğru değerlendirerek, bacasız sanayi olan turizmi İstanbul'a getirmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.


TÜRKİYE'DE TURİZM BÜYÜK SEKTÖR

İstanbul'un en güvenli şehir olduğunu belirten Keskin Holding Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ercan Keskin "Sistematik olarak ülkemiz aleyhine çok ciddi karalama kampanyaları düzenleniyor. Bu karalamayla darbe yapıyorlar. Biz de daha iyi, lüks yatırımlarımızı ve değerlerimizi bir şekilde ön plana çıkararak turizmi tekrar akredite etmek istiyoruz. Almanlar gibi arabalar üretmiyoruz, Amerika ve Irak'taki gibi yer altı kaynaklarımız yok. Elimizdeki en önemli kaynaklardan biri turizm. Turizm Türkiye'deki en büyük sektörlerden biri" diye konuştu.


TARİHİ YAPILAR ÇÖPLÜK OLMAMALI

Keskin, restorasyon konusunda önlem aldıklarını vurgulayarak, "Tarihi dokuyla ilgili Anıtlar Genel Kurulu ve üniversitelerden uzman öğretim üyeleri ile iş birliği içerisindeyiz" dedi. 'Tarihî yapı bir standardizasyona göre yapılmalıdır' eleştirilerine karşı bu yapıların çöpe çevrildiğine dikkat çeken Keskin şöyle devam etti: "Paris'in, Berlin'in, Londra'nın göbeğinde tahtalarla çevrili bir bina gördünüz mü? Bu, Türk yatırımcısına bir kelepçedir. Bir şeyi alıp "şuraya koyalım mı?" denildiğinde 2 seneden önce cevap alamıyoruz. Bir evrağın yatırımcının önünü kesmemesi gerekir. İzinlerle ilgili tek bir kurum yetkili olmalı" ifadelerini kullandı.


BÜYÜK DEĞİŞİMİ BÜYÜK LİDER YAPAR

Keskin Holding Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ercan Keskin, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde AK Parti hükümetinin, Türkiye’yi her alanda 3-4 kat büyüttüğünü ifade etmişti. Büyük değişimleri büyük liderlerin yaptığını aktaran Recep Ercan Keskin, "Milli iradeyi güçlendirmek, 2023 hedeflerine ulaşmak için en iyi sistemin “Cumhurbaşkanlığı Sistemi” dir. Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan, yüzde yüz milli, yüzde yüz devletini ve milletini düşünen bir lider. Bu referanduma ve getirilmek istenen sisteme de böyle bakmak lazım” demişti.


ERDOĞAN'I DESTEKLEMİŞTİ

İşadami Recep Ercan Keskin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek olmak amacıyla bir bankada ailece toplanarak bağış yapmıştı. Konu hakkında açıklamalarda bulunan İş adami Recep Ercan Keskin, “Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın her zaman yanında olduk. Seçim öncesinde yoğun bir çalışma temposuna girdik. Sayın Cumhurbaşkanımıza destek vermek için seçim kampanyasına destekde bulundum" demişti.


KISIKLI'DA NÖBET TUTMUŞTU

Türkiye genelinde  7 Ağustos’a kadar sürmesi beklenen demokrasi nöbetlerinde dikkat çeken isimler arasında Keskin Holding Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ercan Keskin de yer almıştı.


RECEP ERCAN KESKİN KİMDİR

1973 senesinde girişimci bir ailede doğan Recep Ercan Keskin, Türkiye’nin önde gelen iş insanları arasındadır. NextKey Uydu Sistemleri’ni kurarak 1996 yılında iş dünyasına iddialı bir giriş yapan Recep Keskin aynı zamanda Türkiye’ye ‘Sightseeing Bus’ konseptini ilk getiren girişimcidir.

2010’da Keskin Holding’i hayata geçiren Recep Keskin, kısa zamanda enerji, yatırım, emlak ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren önemli şirketleri Keskin Holding çatısı altında topladı. Ana odağı enerji sektörü olan Keskin Holding aynı zamanda emlak ve turizm alanlarında da önemli projelere imza attı. Ülkenin enerji sektörünün öncülerinden biri olma hedefiyle Yörpet Petrol ve Adagaz Depolama & Dağıtım şirketlerini satın alan Keskin Holding 4 milyar dolarlık ciro hedefine emin adımlarla ilerlemektedir.

Başarıları iş dünyasında takdir toplayan Ercan Keskin, 2014 yılının En İyi Genç Girişimcisi seçildi. Keskin, daha önce de Genç İşadamları Derneği Başarı Ödülü ve Bakü-Tiflis-Ceyhan Dostluk Girişimi Ödülü’ne layık görüldü; bunların dışında birçok ödülle de başarılarını defalarca taçlandırdı.


KESKİN HOLDİNG

Ana odağı enerji sektörü olan Keskin Holding aynı zamanda toplam 8 butik oteli olan şirketler grubudur. Keskin Şirketler Grubu, ilk etapta Karaköy'de 200 odalı 5 yıldızlı Novotel'in ardından Sultanahmet Yerebatan Sarnıcı'na komşu 2 tarihi binayı da butik otel yapmak için kolları sıvadı.

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ercan Keskin ayrıca, İstanbul Merter'de 5 yıldızlı 2 otel, 1 iş kulesi ve AVM'nin (alışveriş merkezi) bir arada olduğu projeye imza attı.